LONDRA GEZİ REHBERİ İÇİN BUNLARI ES GEÇMEYİN! İŞTE LONDRA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

İngiltere ve Birleşik Krallık’ın başkenti olan Londra, köklü ve kültürel bir geçmişe sahiptir. En önemli dünya şehirleri arasında yer alması dışında pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan önemli bir bölge konumundadır. Konum olarak Atlas Okyanusu üzerindeki Britanya Adası’nda bulunan Londra, 9 milyonluk nüfusuyla ülkenin turistik başkenti olarak da kabul edilir. Londra’yı baştan başa gezmek için yaklaşık 1 hafta yeterli olacaktır. Farklı dillerin ve dinlerin bir arada bulunduğu, doğası ve tarihi noktalarıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Londra, İngiltere’nin en çok ziyaret alan noktasıdır.

LONDRA GEZİ REHBERİ İÇİN BUNLARI ES GEÇMEYİN! İŞTE LONDRA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

LONDRA KONUMU
 
İngiltere’nin başkenti aynı zamanda Avrupa Birliği’nin ikinci en kalabalık şehri olan Londra, Birleşik Krallık’ın güneydoğusunda yer alır. Türkiye’den Londra’ya direkt uçuşlarla gidilebildiği gibi İstanbul ve Londra arası uçuş süresi ortalama 4 saattir.
 
LONDRA’YA NE ZAMAN HANGİ MEVSİMDE GİDİLİR?

Londra, Ilıman Okyanus iklimi özelliklerine sahip olduğundan ötürü şehir genellikle kapalı ve yağmurlu bir havaya sahiptir. Bu nedenle yaz mevsiminde bölgeye gidilmesi turistik gezi açısından oldukça faydalı olacaktır. Yazları sıcaklık ortalaması şehirde 22 derece iken kışın ise 2 ve 5 derece arasında değişir. Bu noktada; özellikle belirtmek isteriz ki Londra’ya yazın dahi gitseniz mutlaka yanınızda hırka ya da kazak benzeri kıyafetler bulundurmanız gerektiğidir. Her mevsimde gün içinde hava sıcaklıkları değişkenlik gösterdiğinden ve özellikle sıkça yağmur yağdığından dolayı şemsiye bulundurmanız gerekmektedir.

LONDRA’DA KONAKLAMA NASIL?

Ülkenin idari, ticari ve turistik merkezi olan Londra, İngiltere’nin kalbidir. Ekonomik açıdan oldukça pahalı olarak kabul edilen şehir buna rağmen her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Oteller şehrin belli başlı bölgelerinde bulunmakta olup apart daire de hizmete sunulmaktadır. Özellikle diğer ülkelere kıyaslandığında Londra’da konaklama biraz daha yüksek fiyatlarla olacaktır. Ancak kaliteli, temiz, özenli ve güvenilir hizmet verdiklerinden ötürü şehre geldiğiniz andan itibaren zamanınızı verimli kullanabileceğiniz alanlar oluşacaktır.

LONDRA’DA NERELERİ GEZMELİYİM?

Gezilecek yerler bakımından Londra oldukça büyük bir şehirdir. Sanat galerisi, müze, doğal ve tarihi güzellikleri ile sizleri baştan çıkaran büyük bir yapıya ev sahipliği yapan Londra’da aynı zamanda çok sayıda aktivite de yapabilirsiniz. İşte Londra’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin listesi:
 
*Buckingham Sarayı
*London Eye
*Westminster Sarayı
*Tower Bridge
*Tower of London
*Hyde Park
*Trafalgar Meydanı
*British Museum
*Oxford Street
*Londra Ulusal Galeri
*Victoria ve Albert Müzesi
*Madame Tussauds
*Shakespeare’s Globe
*Londra Doğa Müzesi
*Greenwich Gözlem Evi
*Parlemento Binası
*Big Ben
 
LONDRA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Londra’da ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Metro, otobüs, tren, bisiklet ya da tur otobüsleri kullanılarak yolculuk yapılabilmektedir. Londra’da ulaşım Transport for London şirketi tarafından idare edilmektedir. Bu şirket bir devlet kurumudur ve turistlere 24 saat yardımcı olmaktadır. Yolculuk için tek seferlik biletleri istasyonlardaki gişelerden alabilirsiniz. Aynı zamanda Londra’da birkaç günden fazla kalacaksanız aynı şirketin Oyster Card uygulamasını da tercih edebilirsiniz. İstanbul’daki akbile benzeyen bu kartı 5 Pound karşılığında alıp istediğiniz miktarda yükleme yapabilirsiniz.

Bütün bu ulaşım yollarının dışında Londra’nın sembollerinden biri haline gelen Londra taksilerini de tercih edebilirsiniz. Ancak taksi fiyatları diğer şehirlere oranla çok daha yüksektir.

Londra’yı metro ile gezmek istiyorum derseniz de London TUBE isimli Londra Metrosu sabah 05:30’dan gece yarısına kadar hizmet vermektedir.

LONDRA YEMEKLERİ NASIL?

Londra mutfağı leziz yemekler tatmak için oldukça uygundur. Yemek yemek için pek çok alternatifiniz bulunmakta olup çok farklı mutfak kültürlerine sahiptir. Bunların yanı sıra geleneksel İngiliz yemekleri yemek isterseniz de tatma şansınız yüksektir. Özellikle İtalyan, Çin, Amerikan, Meksika ve Hint mutfağına ait tatlar bulabileceksiniz.

Geleneksel İngiliz yemekleri arasında ise patates, fırınlanmış et ve haşlanmış sebzeler yer alır. Aynı zamanda balık yanında patates kızartması da İngiliz mutfağı ürünlerinden biridir. Bu “Fish and Chips” olarak şehirdeki hemen hemen her restoranın menüsünde yer alır. Tatlı yemek isterseniz şayet İngiliz kültüründe Yorkshire adında bir puding yer alır ancak İngilizler bunu tatlı olarak değil yemeğin yanında tüketmektedir. Yine etli ve etsiz börekler de lezzetli atıştırmalıklar arasında yer almaktadır.

LONDRA’DA ALIŞVERİŞ

Gelelim hepimizin en sevdiği şeylerden biri olan alışverişe! Londra, Avrupa kentleri içerisinde alışveriş kültürünün en gelişmiş ve en iyi olduğu yerlerden birisidir. Aradığınız her markayı ve türlü türlü ürünü Londra’daki dükkanlarda bulabilirsiniz. West End, Westfield Stratford City gibi çeşitli alışveriş merkezleri ile küçük butik dükkanlardan dilediğiniz ürünleri hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. Ayrıca Londra’nın önemli çarşısı Leadenhall Market’ten de alışveriş yapabileceğiniz gibi Covent Garden’dan hem taze sebze ve meyve alabilir hem de hediyelik eşya bakabilirsiniz. İngiliz sanat dünyasının ürünlerinin sergilendiği ve müze işlevi gören, Pazar günleri kurulan Greenwich Pazarı ise şehre özgü el işi ürünler, takı ve mücevherler, antika eşyalar, orijinal saatler ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz bir yerdir. Burası Londra’ki pazarlar arasında en önemlisi kabul edilir.

LONDRA PARA BİRİMİ

Londra’nın para birimi İngiltere para birimi olan Büyük Britanya Poundu ya da diğer ismiyle Sterlin’dir. Uluslararası para birimi kodu ise GBP’dir.

Sizler de en önemli dünya şehirlerinden biri olan Londra’yı doyasıya gezmek ve görmek isterseniz Malitur güvencesiyle bu fırsata sahip olabilirsiniz. Malitur avantajlı tur ve tatil seçenekleri sayesinde siz misafirlerimiz hayal ettikleri seyahate ulaşabilirler. Malitur ile tatiliniz güvende olacak, aynı zamanda iade garantisi ile fiyat farkı iadesi imkanından yararlanabilirsiniz. 12 aya varan taksit imkanları ile tatilinizi 12 taksit ile satın alabilirsiniz. Güvenli online alışveriş ile konforlu tatil isterseniz Malitur’u tercih edebilirsiniz.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow