ROMA’DA NE YENİR NE İÇİLİR NERELER GEZİLİR? MERAK EDİYORSANIZ İŞTE SİZE İTALYA ROMA’NIN GİZEMİ

İtalya yarımadasının ortasında yedi tepe üzerinde kurulan Roma adeta her yıl turist akınına uğramaktır. İtalya’nın başkenti olan Roma tarihsel bir öneme sahiptir. Özellikle bağımsız bir devlet olan Vatikan’ın da burada bulunmasından dolayı her iki devletin de başkenti olarak bilinir. Günümüzde yaklaşık 3 milyona yakın nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri Roma’dır. Tiber ile Aniane nehirleri arasında yer alan Roma, her sene binlerce öğrenciye seçkin bir eğitim imkanı da sunmaktadır.

ROMA’DA NE YENİR NE İÇİLİR NERELER GEZİLİR? MERAK EDİYORSANIZ İŞTE SİZE İTALYA ROMA’NIN GİZEMİ

İşte size İtalya’nın efsane şehri Roma hakkında bilmediğiniz gerçekler…

Roma; sıcak ve ılıman bir iklime sahiptir. En fazla yağışın görüldüğü ay Kasım ayı olmakla birlikte en sıcak dönemi ise Temmuz olarak biliniyor. Ticaret, mimari ve sanayi alanında hızlı bir şekilde ivme kaydeden şehirde bu nedenle nüfus artışının da paralel oranda arttığı gözlemleniyor. Gezilecek çok fazla rotasyon olması nedeniyle de yılda binlerce yerli ve yabancı turisti bünyesinde ağırlıyor. Avrupa şehirleri arasında tarihi açıdan da oldukça zengin olan Roma, pek çok kişinin tatil planları arasında üst sıralarda yer alıyor.
 
Gelelim Roma mutfağına! Roma mutfağı herkesin de bildiği üzere oldukça zengindir. Dünyaca ünlü İtalyan mutfağının en güzel örneklerini sergileyen çok sayıda restoran ve kafe yer almaktadır. İtalya denilince akıllara ilk gelen yiyecekler tabi ki pizza ve makarnadır. En meşhur tatlıları ise tiramisu, Panna Cotta ve Roma dondurması olan Gelato’dur. Roma’da film ve sinema sektörü de dünyaca ünlüdür ve gelişmiştir. Dünyanın en ünlü sinema merkezlerinden biri İtalya Roma olacak şekilde kabul edilir.

İTALYA ROMA KONUMU

Roma, İtalya’da Lazio bölgesinin aynı zamanda Roma ilinin de başkenti olarak konumlanmıştır. Akdeniz’e yakınlığıyla bilinmesinden ötürü binlerce turistin ziyaret ettiği destinasyonlardan biridir. Roma; Palatino, Aventino, Campidoglio, Quirinale, Viminale, Esquilino ve Celio olmak üzere yedi tepe üzerinde kuruludur.
 
ULAŞIM ROMA İÇİN OLDUKÇA KOLAY

İtalya Roma için tahmin edemeyeceğiniz sayıda ulaşım kolaylığı bulunur. Özellikle İstanbul’dan Roma’ya gidecekseniz birçok havayolunun direkt uçuşları mevcuttur. Ankara ve İzmir’den de aktarmalı uçuşlarla Roma’ya ulaşılabilir. Yaklaşık yolculuk süresi ise 2 saat 30 dakika kadar sürmektedir.

ROMA’YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Ilıman Akdeniz iklimine sahip olan Roma yılın her dönemi ziyaret için uygundur. Ancak yaz aylarında çok fazla turist ziyaret ettiğinden kalabalık olmakla birlikte ekonomik açıdan da yaz ayları diğer aylara göre yüksek olabilir. Sonbahar ve kış ayları ise diğer aylara oranla daha ucuz ve ekonomik olmaktadır. Mimari açıdan büyük bir öneme sahip olan Roma’da her ayın ilk Pazar günü müzeler ve tarihi yerlere giriş ücretsizdir. Bu tarz yerler Pazartesi kapalı olup 25 Aralık, 1 Ocak ve 1 Mayıs gibi resmi tatillerde de kapalıdır. Roma’yı hangi aylarda gezelim diye soracak olursanız şayet en ideal aylar ise Eylül, Ekim ve Kasım ayları ile Nisan ve Mayıs ayları olmaktadır.
 
FARKLI KONSEPTLERDE KONAKLAMA ROMA İÇİN ÇOK UYGUN

Roma’da nerede kalınır sorusunun yanıtı oldukça basit. Dünyanın en fazla turist çeken şehirlerinden biri olmasından dolayı birçok farklı konseptte otel misafirlerine hizmet vermektedir. Yoğun talep yaşanan dönemlerde en iyi hizmet kalitesi olan oteller tercih edilirken Roma ruhunu derinden hissetmek isteyenler için pek çok farklı seçenek mevcuttur. Hem ekonomik olsun hem de Roma’dan izler taşısın isterseniz de standart oteller lüks otellerle paralel şekilde hizmet vermektedir.

ROMA’DA GÖRÜLMESİ GEREKEN BELLİ BAŞLI YERLER
 
MÜZELER: Musei Capitolini, Museo Nazionale Romano (Ulusal Roma Müzesi), MAXXI National Museum, Vatican Museums, Museo Nazionale delle Paste Alimentari (Makarna Müzesi)
 
KİLİSELER: Santa Maria Maggiore Bazilikası, San Giovanni in Laterano Kilisesi, St. Paul Bazilikası, Sistina Şapeli, Aziz Petrus Kilisesi
 
VENEZİA MEYDANI

Roma’nın en güzel meydanlarından biri Venezia Meydanı’dır. Şehrin merkezi kabul edilir ve meydandaki en dikkat çekici yapı, Kral II. Victor Emmanuel’in yönetiminin altında İtalya’nın birleşmesini kutlamak için yaptırılan Vittorio Emanuele II Abidesi’dir.

NAVONA MEYDAN

Ünlü mimarlar Bernini ile Borromini’nin eserlerinin yer aldığı, süslü çeşmeler, Caravaggio ve Rubens ressamlarının çizimleriyle döşenmiş kiliseler ve göz dolduran barok tarzının yaşandığı Navona Meydanı’nı mutlaka görmelisiniz.

POPOLO MEYDANI

Roma’ya gittiğinizde Popolo Meydanı’nı görmeden dönmeyin. Popolo oldukça ünlü bir meydan olup Avrupa’nın en güzel meydanları arasında yer alır. Burada çeşitli etkinlikler, kutlamalar ve konserler düzenlenmektedir.
 
İSPANYOL MERDİVENLERİ

Roma’nın bir diğer ünlü destinasyonu İspanyol Merdivenleri’dir. Fransa Kralı himayesindeki Trinita dei Monti Kilisesi ile İspanyol Meydanı’nın birbirine bağlamak için yapılmıştır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir şey var ki o da merdivenlerde bir şeyler yiyip içmenin yasak olması. Merdivenlerde yalnızca oturmak serbesttir onun dışında yiyip içmek yasak olup cezası vardır.
 
TİBER NEHRİ

Tiber Nehri, İtalya’nın en büyük üçüncü nehri konumundadır. Roma’nın simgesi haline gelmiş akarsulardan biri olmasıyla tanınır. Bir dönem üzerindeki alüvyonlar nedeniyle seyahat izni verilmese de yapılan temizleme çalışmaları sonrası şehir içi ulaşımına açılmıştır.

TRASTEVERE

Roma’da gece eğlenmek isterseniz Trastevere tam size göre. Samimi bir bölge olan Trastevere; sarmaşık kaplı tavernalarında eğlenebilir, en güzel içecekleri yudumlayabilirsiniz. Bölge estetik görünümü nedeniyle de oldukça güzeldir.
 
CAMPO DEİ FİORİ

Campo Dei Fiori Meydanı, Roma’nın en hareketli bölgelerinden biridir. Roma’nın en büyük pazarı burada kuruluyor olup meyve, sebze, balık, makarna, peynir, baharat gibi çok sayıda ve çeşitte gıda ürünlerinin satışı yapılmaktadır.
 
ROMA YAKININDAKİ TURİSTİK ŞEHİRLER: Floransa, Venedik, Milano
 
Sizler de İtalya Roma’yı görmek isterseniz Malitur’un fırsat ve indirim dolu imkanlarından yararlanabilir, 7/24 açık çağrı merkezi desteğinden faydalanabilirsiniz. 12 aya varan taksit imkanları sayesinde en güzel İtalya Roma seyahatinin keyfini Malitur ile çıkarın.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow