MASALSI AVRUPA ŞEHRİ PRAG! PRAG GEZİ REHBERİNE HAZIR OLUN!

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri Prag, hemen hemen herkesin görmek isteyeceği destinasyonlar arasında yerini alıyor. Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Prag, Vitava Nehri üzerine kurulmuş. “Avrupa’nın Kalbi” olarak anılan Prag, özellikle barok mimari yapılarını hala koruması sebebiyle aynı zamanda “Masal Şehri” olarak da anılmaktadır. Çek Cumhuriyeti batıda Almanya, güneyde Avusturya, doğuda Slovakya ve kuzeyde Polonya ile sınır komşusudur.

MASALSI AVRUPA ŞEHRİ PRAG! PRAG GEZİ REHBERİNE HAZIR OLUN!

PRAG’A ULAŞIM NASIL?
 
Doğu Avrupa’nın en turistik şehirlerinden biri Prag’tır. Dünyanın pek çok farklı noktasından buraya günlük uçuşlar düzenlenmekte olup Türkiye’den ise Prag Vaclav Havel Havaalanı’na birçok farklı havayolu şirketinin uçuşlarıyla ulaşabilirsiniz. Aktarmasız uçuşların süresi ortalama 3 saat sürmektedir.

PRAG’A NE ZAMAN GİDİLİR?

Ilıman karasal iklime sahip olan Prag’ta dört mevsim yaşanmaktadır. Ancak Prag hava durumunu tahmin etmek oldukça zordur. Ortalama hava koşulları her sene değişkenlik gösterdiğinden ötürü kış dönemi oldukça sert geçer. Haziran ve Ağustos aylarını kapsayan yaz dönemi ise şehrin en sıcak olduğu zamanlardır. Mayıs ve Eylül ayları ise turistlerin en sık ziyaret ettiği dönemlerden biridir.
 
PRAG’TA KONAKLAMA
 
Tarihsel ve kültürel gelişimi, mimarisi ile Prag çok özel bir şehirdir. Göz alıcı ve çarpıcı manzaraları sayesinde turistler gönüllerince eğlenebilir, fotoğraflar çekebilir, anılar biriktirebilir. Şehrin her köşesi adeta kendine has özellikler ve güzelliklerle bezenmiştir. Bu nedenle dilediğiniz şartlara uygun konaklamayı Prag’ta yapabilirsiniz.

PRAG’TA GEZİLECEK YERLER

Orta Avrupa’nın en cazip ve romantik şehri Prag’ta gezilecek ve görülecek yerlerin listesi epey kabarıktır. Mimarisi, ambiyansı ve tarihiyle büyüleneceğiz şehirde Old Town Meydanı, Astronomik Saat Kulesi, Karl Köprüsü, Prag Kalesi, Dans Eden Ev, John Lennon Duvarı, Franz Kafka Müzesi, Prag Ulusal Müze, Petrin Tepesi gibi pek çok yeri ziyaret edebilirsiniz.
 
PRAG’TA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NASIL?

Prag, turistik bir şehir olduğundan ötürü her yere yürüyerek ulaşması kolay bir yerdir. Toplu taşıma kullanmak isterseniz, ulaşım sistemi oldukça gelişmiş ve kullanım açısından da basittir. Şehir içinde ulaşım; metro, otobüs, tramvay, füniküler ve taksiler aracılığıyla sağlanmaktadır.

PRAG’DA NE YENİLİR NE İÇİLİR?

Prag, mutfağıyla ünlü bir şehir sayılmasa da menüler genellikle çorba ile başlar ve ana yemek olarak et servis edilir. Şehrin kendine has bir kahvaltı türü bulunmamaktadır. Bazı Avrupa şehirlerinde olduğu gibi reçel ve kızarmış ekmek genel olarak kahvaltıda tüketilir. Aynı zamanda Fransız kreplerini andıran Çek pankekleri birbirinden farklı tatlı ve tuzlu çeşitleriyle sizlere seçenek olarak sunulmaktadır.

Prag mutfağının en önemli lezzetleri; tatlılardır. Örneğin; Trdelnik isimli hamurlu tatlı en geleneksel tatlılardan biridir. Sarma biçimdeki hamurun üzerine şeker ve tarçın dökülür. Yine Palacinky isimli krepler de festival zamanları kurulan pazarların en lezzetli yiyeceklerinden biridir. Ballı kek olan Medovnik isimli tatlıyı da yemeden dönmemenizi öneririz.

PRAG HAKKINDA KISA AMA GEREKLİ BİLGİLER
 
*Prag’ın hiçbir yerinde açık alanlar da dahil sigara içilmesi kesinlikle yasaktır.
*Acil tıbbi hizmetler bu ülkeyi ziyaret eden herkes için geçerli olmaktadır. Acil olmayan diş tedavileri dışında ülkede ücretsiz olacak şekilde tıbbi hizmet alabilirsiniz.
*Prag’ta taksi kullanımına dikkat etmeninizi öneririz. Hızlı taksimetre ya da yanlış tarife açılmasından ötürü sizleri zora sokabilirler. O nedenle böyle bir durumda şehir polisi ile irtibat kurup durumu düzeltebilirsiniz.

MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER
 
*Karl Köprüsü – Charles Bridge
*Astronomik Saat Kulesi
*Dans Eden Ev
*Lennon Duvarı
*The Powder Towe
*Belediye Binası – Old Town Hall
*Altın Yol
*Troja
*Memorial to the Victims of Communism
*Prague Metronome
*Franz Kafka Müzesi
*Mucha Müzesi
*Eski Kent Meydanı
*Wenceslas Meydanı – Vaclav Meydanı
*Petrin Gözlem Kulesi
*Klementinum

Sizler de Prag’ı mutlaka görmeliyim diye düşünüyorsanız Malitur’un avantajlı fırsatlarından yararlanabilir, en uygun paketleri 12 ay taksit imkanıyla seçebilirsiniz. 7/24 çağrı merkezi desteği sayesinde siz misafirlerimiz yorulmadan, zorlanmadan ve büyük bir keyifle tatilini seçebilir, gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow