TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ: KUŞADASI’NIN BİLİNMEYEN NOKTALARI

Doğayla iç içe olabileceğiniz bir tatil mi istiyorsunuz? İşte sizler için en önemli lokasyonlardan biri Kuşadası! Hem ilçe merkezinde hem de yakın çevresinde gezilip görülecek o kadar çok yer var ki Kuşadası’na gidenler bir kez daha gitmek isteyecek, ilk kez gidecek olanlar ise tadına varamayacak. Muhteşem doğası, temiz plajları ve koyları ile kendine hayran bırakan Kuşadası’na yakından bakalım…

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ: KUŞADASI’NIN BİLİNMEYEN NOKTALARI

KUŞADASIN’DA GEZİLECEK YERLER

Kuşadası’nda ziyaret edilecek pek çok destinasyon yer alıyor. Hem ilçe merkezi hem de yakın çevrede görülecek yerlerin sayısı oldukça fazla. Sizler de Kuşadası’na geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bazı yerlerin olduğunu keşfedeceksiniz. Bu yazımızda sizler için Kuşadası’nı inceledik…
 
Kuşadası’na geldiğinizde çoğu plajın mavi bayraklı olduğunu göreceksiniz. Bunların başında; Kuşadası plajları ve Kuşadası Milli Parkı yer alıyor. Harika bir doğası, muhteşem koylarıyla yerli ve yabancı pek çok turisti kendine hayran bırakan milli park; aynı zamanda nesli tükenmeye yüz tutmuş bitki ve hayvan türlerinin de yaşadığı bir bölge olarak biliniyor. Yine Kuşadası’nın simgelerinden olan Güvercinada da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak listeye giriyor. Hem ülkemiz için hem de dünya tarihi bakımından büyük önem taşıyan Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi de Kuşadası’na yakın olmasından ötürü görülmesi gereken destinasyonlardan biri olarak kabul ediliyor. Yine aynı şekilde Şirince, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Didim, Bafa Gölü gibi lokasyonlar da Kuşadası çevresinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olarak tanımlanıyor.

 
KUŞADASI PLAJLARI

Mavi bayraklı denizi, uzun ve temiz plajlarıyla Kuşadası Plajları oldukça popüler. Nem oranının çevre illere göre daha düşük olması, suyunun temiz, bölgenin güvenilir olması nedeniyle hem ailenizle güzel bir tatil yapabilir hem de arkadaşlarınızla tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kuşadası plajları konforlu bir tatili sizlerin beğenisine sunmaktadır. Bölgede denize girmek için pek çok plaj yer alır.

İşte Kuşadası Plajları listesi:

Kuşadası Kadınlar Plajı: Merkeze çok yakın olan Kuşadası Kadınlar Plajı sadece kadınlar tarafından kullanıldığı için bu isimle anılır. Merkezden ya özel aracınızla ya da toplu taşıma araçlarıyla buraya ulaşabilirsiniz. Bölge halk plajıdır ve bu nedenle giriş ücreti alınmaz.
 
Kuşadası Güvercinada Plajı: Güvercinada Kalesi’nin çevresinden dolaşan yolu takip ettiğinizde Kuşadası Güvercinada Plajı’na ulaşabilirsiniz. Bu bölge de merkezde yer aldığından ulaşım açısından oldukça kolaydır. Kayalık bölge olmasının yanı sıra temiz ve serin denizin tadını çıkarabilirsiniz.
 
Kuşadası Yılancı Burnu Plajı: Ücretli plajlar arasında yer alan Kuşadası Yılancı Burnu Plajı konsept olarak diğerlerinden daha farklıdır. Geceleri gece kulübü konseptine dönen plajda gündüzleri denizin tadını çıkarabilirsiniz. Müzik eşliğinde eğlenmek isteyenlerin ortak noktası bu plaj olmaktadır.
 
Kuşadası Sevgi Plajı: Sevgi Plajı, Kuşadası’nın en bilinen ve en yoğun ilgi gören plajlarından biridir. 12 kilometre uzunluğuna sahiptir ve geniş bir sahil şeridinde yer alır. Kuşadası Sevgi Plajı hem dinlenmek hem eğlenmek hem de çeşitli aktivitelere katılmak için oldukça uygun bir lokasyondur.

KUŞADASI MİLLİ PARKI

Tam ismi Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı olan Kuşadası Milli Parkı, bölgenin görülmesi gereken yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Aydın il sınırı içinde olan bu lokasyonda tatlı ve tuzlu suyun birbirine karıştığı biyolojik çeşitlilik yer almaktadır. Kuşadası Milli Parkı’nda tam 209 kuş türü bulunur. Bölgenin özellikle kuzey kesimine zengin bir bitki örtüsü hakimdir. Kuşadası Milli Parkı aynı zamanda nesli tükenmeye yüz tutmuş bitki ve hayvan türlerinin yaşadığı bir bölgedir. Örneğin; deniz kaplumbağası ve Akdeniz Foku bu kıyılarda yaşamakta ve üremektedir.

GÜVERCİNADA

Kuşadası’nın simgelerinden biri olan Güvercinada, dönemin denizden gelecek saldırılarına karşı korunması amacıyla yapılmıştır. Güvercinada Kalesi, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılan bir kaledir. Surlar adayı tamamen çevreleyecek şekilde yaklaşık 3 metre yüksekliğinde inşa edilmiş olup kalenin inşasında kullanılan taşlar Yılancıburnu’ndan getirilmiştir.

ÖKÜZ MEHMET PAŞA KERVANSARAYI

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır ve Kuşadası İskelesi yakınlarında bulunur. Kervansaray, moloz taş ve devşirme taş malzeme kullanılarak inşa edilmiş olup küçük bir kale şeklinde görülmektedir. 1966 yılında özel bir şirket tarafından kiralandığı için şimdi restore edilerek turistik bir konaklama işletmesi olarak hizmetine devam etmektedir.
  
EFES ANTİK KENTİ

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan aynı zamanda Kuşadası’na 19 kilometre mesafede olan Efes Antik Kenti, Kuşadası’nı ziyaret edenlerin görmesi gereken yerlerinden biri olarak biliniyor. Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Artemis Tapınağı, antik dönemin en büyük açık hava tiyatrosu olan 24 bin kapasiteli Efes Antik Tiyatrosu, Meryem Ana Evi gibi önemli yapılar Efes Antik Kenti’nde bulunan önemli mimari eserler arasında yer alır.

MERYEM ANA EVİ

Meryem Ana Evi, Efes çevresinde yer alan Bülbüldağı’nda bulunan mabet alanıdır. Evin gerçekten Meryem Ana’ya ait olup olmadığına dair resmi bir yorum yapılmamış olsa da bölge düzenli olarak ziyaret edilmektedir. Özellikle hacı olmak isteyen Katolikler, Hz. İsa’nın annesi Meryem’in Aziz John tarafından bu taş eve getirildiği ve cennete alınışına kadar da bu evde yaşadığına inanmaktadırlar. Burası kutsal mekan olarak bilinirken Meryem Ana Evi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.
 
BAFA GÖLÜ

Bafa Gölü, Kuşadası’na yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve arkeolojik olarak önemli bir yere sahip bölgedir. Ülkemizin en zengin coğrafik alanlarından biri Bafa Gölü’dür. Hem tarihsel özellikleri de hem doğal güzellikleri ile ziyaretçilerinden büyük beğeni toplamaktadır. 250 metrelik kıyı şeridiyle Bafa Gölü ve bu bölgedeki antik kentler 1.Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak kabul edilir. Doğal ve zengin yapısı nedeniyle birçok kuş türüne Bafa Gölü ev sahipliği yapmaktadır.

DİDİM

Kuşadası’na gelmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir diğeri de Didim’dir. Kuşadası’na 1 saat uzaklıkta olan Didim, Aydın sınırları içerisinde yer alır. Didim, 1991 yılında ilçe olmuştur. Doğusunda Muğla, batıda ve güneyinde Ege Denizi, kuzeyinde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımadadır. Didim’in önemli bir özelliği ise ekolojik olarak çeşitlenmesidir. Yani nem oranının çok düşük olması nedeniyle özellikle astım hastalarının tatil için bu bu bölgeyi tercih ettiği bilinir. Sıcak bir iklime sahip olmasına rağmen düşük nem oranı sayesinde bunaltıcı sıcakları yoktur.
 
Sizler de ülkemizin doğal güzelliklerinden biri olan Kuşadası destinasyonunu görmek, bölgenin tadını çıkarmak ve eşsiz anılara sahip olmak isterseniz Malitur sayesinde Kuşadası Turları’na katılabilir, dilediğiniz ve hayal ettiğiniz tatile ulaşabilirsiniz. Malitur’un 12 taksite varan avantajlı imkanlarından yararlanabilir, 7/24 açık olan çağrı merkezi numaralarından destek, yardım ve bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda güvenli alışverişlerinizi online olarak Malitur resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow